روستای قوهه کرج

27اسفند1399
0 نظر

روستای قوهه کرج (ساوجبلاغ) در دهستان چهاردانگه، بخش چهار باغ قرار دارد. این منطقه زیبا همانند دیگر روستاهای استان البرز ناشناخته باقی مانده است. از این روستا بدون شک به عنوان قطعه‌ا ی از بهشت گم شده ایران می توان نام برد.
دلیل انتخاب اسم قوهه براساس شنیده‌های مردم محلی در گذشته است. در نزدیکی این روستا تپه‌ ای وجود داشت که دور تا دور آن را گودالی پر از آب احاطه کرده بود. این مکان  محل مناسبی برای زندگی قو های مهاجری شده بود که هرساله در فصل پاییز به این منطقه پرواز می‌کردند. معنای محل زندگی قو ها در دل شهرستان ساوجبلاغ قرار گرفته و بیش تر از 2 هزار و 500 نفر جمعیت ثابت دارد. این روستای بکر و بسیار زیبا به دلیل ویژگی‌ های خاص جغرافیایی خود درتمام فصل ها گردشگر های زیادی را به سوی خود جلب می کند.

نام این روستا در سفرنامه ناصرخسرو آمده ‌است.

نقشه روستای قوهه

جمعیت روستای قوهه البرز

جمعیت این روستا 2 هزار و 100 نفر درقالب 570 خانوار می باشد.
البته به جز روستا نشینان بومی و ایرانی، حدود 125 خانوار از افغانی هستند که از سال‌ها قبل به این منطقه مهاجرت کرده‌اند.
همچنین به غیر از جمعیت ثابت در فصل تابستان و اوقاتی که هوا برای گردش مناسب باشد، جمعیت شناور این روستا به حدود 3 هزار و 500 نفر نیز می‌ رسد.
لازم به ذکر است بیشتر گردشگرانی که به قوهه سفر می کنند به نوعی با ساکنین این روستا آشنا و فامیل هستند. که متاسفانه به دلیل ضعف دستگاه های گردشگری در موضوع اطلاع رسانی در فضای مجازی گروه‌های گردشگری به ندرت از این روستا بازدید می‌کنند.
خوشبختانه اهالی این روستا سالها است از نعمت های گاز، آب، برق و تلفن برخوردار هستند و دراین زمینه مشکلی ندارند.

 

شغل و محصولات کشاورزی

به دلیل آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز روستای قوهه شغل اکثر اهالی این روستا کشاورزی و باغداری است. مردم در زمین‌های خود محصولاتی مانند:  جو، گندم، انگور و صیفی جات کشت و برداشت می کنند.

 

جاذبه‌های تاریخی و گردشگری

‌در این روستا امام زاده‌ برهان الدین(ع) وجود دارد که اهالی این روستا و زائران روستاهای اطراف را برای گرفتن حاجت به سمت خود جذب می کند. به طوری که در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) تعداد زائران این امام زاده به 20 هزار نفر می‌رسد.

 

موقعیت جغرافیایی روستای قوهه چهار باغ

موقعیت جغرافیایی قوهه بصورت زیر می باشد.:

از شمال: با کوی بهروز، سهیلیه، دهکده ورزشی جهار باغ و سنقر آباد

از جنوب: با عرب آباد، ملک آباد، سلطان آباد و شهرک ابریشم

از شرق: با چهار باغ، کمال آباد، شهرک الهیه و دهکده طالقای

از غرب: با رامجین، قاسم گرجی، رمنده و آغچه حصار

به دلیل آسفالت بودن جاده دسترسی راحتی به روستاها و شهرک های اطراف دارید.

 

فاصله زمانی و مسافتی قوهه

در اینجا فاصله قوهه با چند منطقه که بیشترین رفت و آمد را دارند مشخص کردیم.

فاصله قوهه تا کرج: برای رفتن به کرج 1 مسیر در دسترس است. که به صورت تقریبی از نظر زمانی 26 دقیقه و از نظر مسافتی 16 کیلومتر در راه هستید.

فاصله فوهه تا تهران: برای حرکت کردن به مقصد تهران 2 مسیر روی نقشه مشخص شده است. که به طور میانگین از نظر زمانی 1 ساعت و 30 دقیقه و از نظر مسافتی 66 کیلومتر در راه هستید.

 

تپه باستانی قوهه

این محوطه باستانی که گویا محل سکونت مردمانی در دوره پیش از تاریخ و دوران قبل اسلام و دوران اسلامی بوده است شامل تپه ای به ارتفاع 17 متر و محوطه باستانی آن در موقعیت روستای قوهه از توابع شهرستان ساوجبلاغ قرار گرفته است.

 

 

مراکز عمومی و خصوصی در قوهه

در تصویر زیر می توانید به صورت جامع و کامل امکانات عمومی موجود در روستای قوهه کرج اعم از مراکز دولتی را مشاهده کنید.

مراکز عمومی و خصوصی روستای قوهه

پیام بگذارید